Facebook'ta bizi bulun

20 Nisan 2013 Cumartesi

Tavsanlar su içer mi.? Tavsanlar Yıkanabilir mi.?

Bu soruyu duydugumda gülmüştüm.Tavsanlar tabiki su içerler.Bunu buraya yazmaya ihtiyaç duydum çünkü bazı bilinçsiz petshopçular tavsan sattıkları kısılere tavsan su içmez, su ihtiyacını zaten yediklerinden alıyor diyorlar.Bu nasıl bir mantıktır.? Bu adam nasılda satıcı olabiliyor.? Bu komik ama tehlikeli.Sonuçta 0 bilgiye sahip biride tavsan alıyor olabilir.Bu kişiye verilecek bu fikir yüzünden tavsanın ölümüne yol açabilirler.

Buda gösteriyor ki, bazı böle cahil satıcılar.Tavsana kesin küçüklügünde yesillik fazla verilmemesi konusunda uyarmıyordur bile bunu bilen bile su'yunda verilmesi gerektiğini bilir zaten.Bu fikri muhtemel pazarda tavsan zaten belki ilk defa tavsan görmüş kisilerde söliyor olabilir.Petshopcu'nun bu kadar cahil olabilicegini düsünmüyorum neyse..

Tavsanlar için yapılmıs özel suluklar var arkadaşlar.Onlardan demin edebilirsiniz.Ucunda bir bilye var ordan su içiyorlar çok eğlenceli oluyor su içmeleri.Kafesine herhangibirşeyin içine su koyupta bırakmayın devirir sonra susuz kalabilir.Hem kafesinide ıslatmıs olur.Her acıdan dert suluklardan mutlaka demin edin 5 ila 10 tL arasında değişiyor.Suları bittiği an yenileyin.

Şu ikinci soruyuda cevaplıyalım ki buda bir okadar onemli.Tavsanlar yıkanmazlar.Narin hayvan oldukları için hastalanıp kolayca üşütürler.Sadece patilerinin altlarını hafif ıslak bezle silmenizde sakınca yoktur.Cok kirlenecegini zannetmiyorum.Temizliklerine cok düskünler bu yüzden seviyorum onları.=] Kafesini yenilediğim zaman hemen kendilerini dakikalarda yalıyorlar.Ayrıca hic kötü koktuklarıda olmuyor.Kafes kokabilir ama kendilerine has Allah vergisi kokuları var.Cok kirlendiler diyelim mecbursanız, hafif ıslak besle avuşturarak silin sonra muhakkak kurutun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger