Facebook'ta bizi bulun

22 Nisan 2013 Pazartesi

TAVŞANLARDA YALANCI HAMİLELİK - YALANCI GEBELİK

Buda bizimkilerden bir tanesi =]
Bu seferde tavşanlarımızda sık rastlığabiliecegimiz durum olan yalancı hamileliği anlatıcam.Resimler kendi cekimimdir,aslında videosunu cekmistim telefonu elimden düsürünce kayıt olmadı.=] aslında sinir bozucu bir durum cünkü her zaman yakalıyamayacağım bir durumdu nese artık.Şahit olduklarımı sizinle paylaşıcagim.

Önceliklele tanımını yapalım; tavşanınızın hiç çiftleşmemiş olmasına yada çiftleştiği halde gebe kalmamasına rağmen gebelik belirtilerini göstermesi durumudur. Basit bir ifadeyle kendini hamile sanır.


Dişi tavşanlarda yumurtlama; kızgınlık döneminde iken cinsel uyarı alması durumunda oluşur. Yumurta döllendiği taktirde gebelik, döllenmediği taktirde de yalancı gebelik oluşur. Dişi tavşan dışarıdan yumurtlamayı oluşturacak cinsel uyarıyı almadığı taktirde gebelik yada yalancı gebelik oluşmaz.


Yalancı gebeliğin görünümü gerçek gebelikte olduğu gibidir. Karın ve memeler büyür, haraketliliği azalır.Kimi tavsanlar sakinlesir yanına yaklaştırmaz.Yaklastığınız takdirde homurdanır.Kimiside agresiflesebilir.Daha sık homurtular çıkarabilir.



Yanında erkek tavşan olmasına rağmen neden yalancı gebelik oluşur diye sorabilirsiniz.Erkek tavşan henüz tam olarak çiftleşecek erişkin duruma gelmemiştir.Çiftleşme girişimleri olabilir bu sizi yanıltmasın.

Daha önemli bir sorunla karsılasabilirsiniz.İki dişi tavşanınız var.Birinde yalancı gebelik olur mu.? Evet bu durumada rastlıyablirsiniz.İkiside dişi olmasına rağmen bitanesi yalancı gebelik yaşıyabilir ve bir seferle sınırlı kalmayadabilir.Daha sonraki kızgın dönemlerinde tekrardan bu durum görülebilir.Normaldir..

Önemli uyarı.Yalancı gebe kalan tavşan tüylerini yolmaya başlar sakın ona engel olmayın ve tüylerini önünden almayın bu durum geçiçidir bilginize.

Örnek olarak çektiğim resimleri aşagıda verdim.


Yavru tavşan bakımı öncesi mutlaka buradaki yazımızı okuyunuz.
Link için Buraya tıklayınız.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger