Facebook'ta bizi bulun

18 Nisan 2013 Perşembe

YAVRU TAVŞAN BAKIMI




Arkadaşlar tavşan bakmak dünyanın en zewkli işi.Onlarda dünyanın en duygusal hayvanları.Bu yazıyı okuyorsanız demekki küçük sevimli bir tavşanınız var yada sahiplenmeye niyetiniz var.=) Sağlıklı bir ömür dilerim size birlikte.Şimdi gelelim sadedimize,muhtemel sahiplendiğimiz tavşanlar annelerinden ayrılmaları 3-4 haftayı buluyor.Yani sizinki 1 ayı geçmemiştir daha ki yaşını hesaplayabilirsiniz.

Bu arada çok tatlılar ama yinede severken lütfen sıkıştırmayın.=)

Yemek alışkanlığından bahsediceğim burada çünkü çok mühim, bu hayattta kalmaları için en büyük etken.Kesinlikle bilmemiz gereken küçük tavşanımızı yeşillik ağırlıklı besmememiz gerektiğidir.İsal olup ölebilirler.Bünyeleri zayıftır.Bilinenin aksine olduğundan az yeşillik vermelisiniz.Ödül olarak 1 öğününde ağızları sulansın diye verilmelidir.Peki yeşillik vermiyceğizde ne vericez.?

Ben vitakraf adlı kuru mamayla büyüttüm çok seviyorlar.Hatta küçükken alıştıkları bir mama alıştıklarında diğerlerini yadırgayabilirler.Bunun sebebi diğerlerindeki besin içeriğindende kaynaklı olabilir.Vitafraf en kalitelisi arkadaşlar kesinlikle tavsiyemdir.

Moruldan ne kadar uzak tutarsanız o kadar iyidir.Muhakak arada az yeşillik vermelisiniz ama maydanoz vs. öneririm onuda çok seviyorlar.

Yem vermeye dewam ederken arada azar azar havuç parçaçıklarıda verebilirsiniz.Her geçen ay verdiğiniz yemlerin miktarlarını artırmalasınız.En azından sahiplendikten sonra ilk 2 ay bu yazdıklarıma dikkat ederseniz sağlıklı tavşanlarınız olur.


4'üncü aydan sonra korkmayın derim.Çünkü yemek makinesinesi gibi tavşanlarınız var artık.Ne verseniz yirler.Tabi yinede sadece yeşillik karınlarını doyurmaz bunu bilmeliyiz.Çeşit olarak verirseniz daha mutlu olurlar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger