Facebook'ta bizi bulun

21 Nisan 2013 Pazar

TAVŞANLARIN DOĞASI

Öncelikle bilinen bir gerçeğin aksine tavşanlar kemirgenler grubuna dahil değildir.Tavşangiller olarak ayrı bir gruba ayrılırlar.Her ne kadar 7/24 kemirselerde onlar yapıları bakımından kemirgenlerden farklıdırlar.

Tavşanların gözleri 360 derece görüş acılarına sahiptirler.Bu çok ilginç bir özelliktir.Kendi aralarında yabani tavşanlar ve evcil tavşanlar olmak üzere 2 gruba ayrılırlar.

Yabani tavşanlardan biraz bahsetmek gerekirse, Bizm beslediğimiz tavşanlara benzesede yaşayış olarak farklılık gösteren canlılardır.Yabani tavşan daha iridir,ve çok iyi bir koşucudur.Yabani tavşan koşup koşarak hayatını sürdürürken evcil tavşan saklanarak hayatını sürdürür.Mesela evinizdeki ayakkabılıklar,koltuk altları,dolapların içlerini ve tahmin edemiyeceginiz yerlerede girebilirler.Bitanesi bu konuda cok ısrarcı engeller koysamda dolasırken girmeye çalışıyorlar, beni baya uğraştırıyor.

Evinizdeki tavşanların yavruları tüysüz ve gözleri kapalı doğmaktadır.Yabani tavşanların gözleri açık, tüylü ve birgün içerisinde ayaklanabilirler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger