Facebook'ta bizi bulun

22 Nisan 2013 Pazartesi

Hayvan barınaklarına yardım göz ardı edilmemelidir.


IKEA Restoran ve Kafe bünyesinde, artan yemekleri çöpe atmıyor, mağazalarının bulunduğu şehirlerdeki hayvan koruma barınaklarına yiyecek yardımı yapıyoruz.
Toplanan yemek atıkları, hayvan koruma barınaklarına sevk edilene kadar IKEA mağazaları içerisindeki soğuk hava depolarında, sızdırmaz ambalajlarda bekletiliyor. 2-3 gün biriktirdiğimiz yemek atıklarını hayvan koruma barınaklarına teslim ediyoruz.
İkea resmi sitesinden alıntı.


Bu proje bence herkez örnek olmalıdır.Eskiden 5 yıldızlı otellerde çalışıyordum.Ögrencilik zamanında ekstra haftada 2 gün 3 gün değişiyordu.Gördügüm manzara çok kötüydü.Günlük yeme,içme saatleri var.Bahsettiğim açık büfeler.Sabah kahvaltısı,öğlen yemeği,ara sıcak,akşam yemeği olarak her gün değişik menülerde hiç sayamadığım kadar çeşit yemek cıkmaktaydı.

Bir kişi önüne yiyemediği kadar yemek alınca ortaya çok kötü yemek ısrafları cıkıyor.Televizyonlarda gördügünüz somalide insan veya türkiyemizdeki yardıma muhtaç insanlar günde 1 ögün yemek yiyebilmek için mücadele ederken buradaki ısraflara ne diyceksiniz, dünyada bu dengesizlikler artık oturmuş bir halde nese aslında konuyu açma sebebim daha da önemlisi yardıma muhtaç hayvan barınakları, o kadar et israfı oluyorki orada köpeklerimiz,kedilerimiz günlerce doyabilirler.

Gerçekten hizmetleri 10 numara,mali durumuda çok iyi derece insanlar otel sahipleri veya farklı işletme sahipleri böle hassas konularada bence bir el atmalılar.Yukarıdaki işletmeyi tebrik ediyorum.
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger