Facebook'ta bizi bulun

21 Nisan 2013 Pazar

Köpek Yavrularına Annelik Yapan Tavuk Şaşırtıyor.


Çorlu ilçesinde, köpek yavrularına annelik yapan tavuk,  şaşırtıyor. 

Yeni sanayi sitesinde radyatör ustası olarak çalışan Hüseyin Basır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğinin doğumdan sonra yavrularını bıraktığını ancak ayrı bir kümeste yetiştirdiği tavuğun, sahiplendiği köpek yavrularına annelik yaptığını anlattı. 

Birkaç yıldır dükkanının yanındaki kulübede beslediği köpeğinin 10 gün önce doğum yaptığını belirten Basır, şunları kaydetti: 

"Köpeğim, 8 yavru dünyaya getirdikten sonra yavrularını bırakıp ortadan kayboldu. Kendi başlarına kulübede yaşam mücadelesi veren yavru köpeklere nasıl bakacağımı düşünürken, ayrı bir yerde beslediğim tavuğun köpeklerin yanına girip çıkmaya başladığını gördüm. Köpekleri kanatlarının altına alarak sahiplenen tavuğun, onlara annelik yaptığını fark ettim. Bu durum çok hoşuma gitti. Annelerinin bıraktığı yavru köpekleri, beslediğim tavuk sahiplendi." 

Çevredeki vatandaşların yavru köpeklere süt ve mama getirdiklerinde tavuğun annelik yaptığını görerek hayrete düştüklerini anlatan Basır, "Tavuk, köpek yavrularını tamamen sahiplendi. Diğer tavuk ve horozların kulübeye yaklaşmasına izin vermiyor. Soğuk havalarda köpeklerin üzerine kanatlarını açarak, üşümemeleri için çaba harcıyor" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger