Facebook'ta bizi bulun

18 Mayıs 2013 Cumartesi

PATİ KOYMA EĞİTİMİ

Büyük yada küçük her boydan veya ırktan köpek için bazı numaraları öğrenmek eğlencelidir.Ön ayaklarını kullanarak eve gelenlere sarılıp hoşgeldin veya boyutu irileştikçe ellerini omuzlarınaza koyarak neredeyse sizi devirecek güce gelen köpeğinize öğreteceğiniz Patini İndir,Patini Koy komutları hem eğlenceli hem de faydalıdır.

İşte ilk önce patini koy komutu ile başlamayalım;
Elinizde tuttuğunuz minik bir ödül kurabiyesi ile köpeğinizin patisini dizinize kucağınıza,avucunuz yada yükseltiye koyması için teşvik edin patini koy derken bir yandanda patisini koymasını istediğiniz yere hafifçe vurun.

Bu yerin üzerinde elinizle tuttğunuz ödül kurabiyesini biraz daha yukarı doğru kaldırarak oraya uzanmasını sağlayın.

İstediğiniz hareketi yaptığı anda onaylayıcı bir kelime söyleyin.(Aferin kızıma, patini koy olabilir.) Buradaki evet yada afferim kızıma sizin eğitim sloganınız olsun.Her olumlama için bu sözü kullanın.

Elini hemen indirirse Patini koy komutunu tekrar edin ve hareketi gerçekleştirince onu yine ödüllendirin.Eğer patisini indirmeden tutmayı başarırsa Patini indir bölümüne geçme zamanı gelmiş demektir.

Patini indir komutu;
Köpeğinizin patisi hala yukarıda koymasını istediğiniz yerdeyken elinize bir ödül kurabiyesi alıp ona patini indir deyin.
Sonra ödülü yavaşca yana doğru götürüp aşağı doğru indirin.Böylece elinize doğru uzanarak patisini mecburen yere doğru indirecektir.

Bunu yaptığında yine evet Patini indir yada afferim kızıma patini indir şeklinde onu öven sözlerle ödülünü verin.

Not:Her birini bir kaç kez tekrar ettikten sonra Patini koy ve Patini indir sözlerini tekrar ederken patisini koymasını istediğiniz yere ve indirmesini istediğiniz alana hafifçe vurarak olayı özetleyin.

Unutmayın ki o bir köpek.Sizin kararlı,sabırlı tutumunuz onun öğrenmesini destekleyecektir.Tekrarlardan kaçınmayın,hata yaptığında asla öfkelenmeyin.İlk seferde tüm eğitim basamaklarını eksiksiz öğrenmesini beklemek ona haksızlık olur.Yeteri kadar zaman ayırıp birlikte çaba göstermek sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bildiklerinizi veya sorularınızı bize yorumlamaktan kaçınmayın.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger