Facebook'ta bizi bulun

26 Nisan 2013 Cuma

Tavşan tüylerinin bakımı

 Tavşanların tüylerinde günlük belli bir oranda dökülme olması normaldir. Ancak özellikle kış aylarına ve yaz aylarına girerken tavşanların tüylerinde daha fazla dökülme gözlenir.
 Tavşanınızın tüylerini belli aralıklarla taramanız, dökülen bu tüyleri toplayacağı için, evde etrafta görülen tüy miktarını azaltır.Kullanacağınız tarak sık dişlere sahip olmalıdır.Yandaki resimde görüldüğü gibi.

Ayrıca tavşanların temizlenmek için kendilerini yalamaları sonrasında yuttukları tüyler, mide ve bağırsaklarında birikerek trichobezoar denilen kıl yumaklarını oluşturabilir.Tavşanların düzenli aralıklarla taranması, yutulacak olan tüy miktarınıda azaltacağı için bu hastalıktan korunmamızda yardımcı olacak etkenlerden birisidir.

Eğer evinizde bir tavşan beslemeye karar vermişseniz ilk düşünmeniz gereken şey tavşanınızı nerede barındıracağınızdır. Bunun için iki seçeneğiniz var. Birincisi tavşanınıza kendisine ait bir oda ayırmak, ikincisi ise tavşanınız için yeterli büyüklükte bir kafes kullanmak. Eğer eşyalarınızın kemirilmesi sizi pek endişelendirmiyorsa; tavşanınızın sizinle beraber tamamen özgür olarak evinizin içinde yaşamasını da düşünebilirsiniz.

Ancak böyle bir durum; (özelliklede kabloların kemirilmesi) tavşanınızın sağlığını ve evinizin güvenliğini risk altına alacağından pek iyi bir fikir değildir. Yaşanmış bir hikayeden örnek vermek gerekirse; evde kimse yokken çalışan çamaşır makinasının su hortumunun kemirilmesi sonucu evi su bastığı ve halılar başta olmak üzere pek çok ev eşyasının zarar gördüğü görülmüştür.=]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger