Facebook'ta bizi bulun

28 Nisan 2013 Pazar

Sokak Hayvanlarını Koruma Kampanyası dördüncü yılında


Batman Belediyesi, ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma kapsamında, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, dördüncü yılına giren sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma kampanyası kapsamında, bu yıl da 300 sokak hayvanını aşılayarak kısırlaştıracak.
Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehirlerarası otobüs terminali yanına kurulan sokak hayvanları mobil kısırlaştırma aracına getirilen sokak hayvanları, gerekli aşı ve operasyonlardan geçirildikten sonra serbest bırakılıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 300 sokak hayvanına ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, sokak hayvanlarının yanı sıra vatandaşların da hayvanlarını getirip kurulan bu merkezde aşı ve diğer işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Çiftçi, şu ana kadar 20 kadar ailenin evde besledikleri hayvanlarını getirip aynen bu işlemlerden geçirdiğini söyledi.
Hayvanların, tamamıyla sağlıklı şartlarda kısırlaştırılıp kuduz, uyuz ve diğer aşılarını yaptıklarını ifade eden Çiftçi, çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarımızın dördüncü senesindeyiz. Bu kapsamda, kedi ve köpeklerden oluşan 300 sokak hayvanı buraya getirilip kısırlaştırılıp, kuduz ve parazit aşıları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılıp kayıt altına alınıyor. Buradaki amacımız, hem sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkı olduğunu göstermek hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır." dedi.
Yapılan gereksiz ihbarlara da dikkat çeken Çiftçi, vatandaşlardan gereksiz ihbarlarda bulunmamasını istedi. Çiftçi, "Sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkı olduğu idrak edilsin, yine kulağında küpe olan hiçbir hayvan için belediyeye ihbarda bulunulmasın ve hayvanlara eziyet edilmesin. Bunlar tamamen zararsız ve sağlıklı hayvanlardır. Bu konuda vatandaşlarımızın da sorumluluğu vardır. Bu çalışmalarımız on gün sürecek ve hedefimiz 300 hayvana ulaşmaktır." şeklinde konuştu.                                                 
Batman belediyesine teşekkürler..
kaynak haberler.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum :

Yorum Gönder

 

Copyright © Hayvanlar Alemi Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger